Salade caprese

salade-caprese

Salade caprese is een simpel voorgerecht en afkomstig uit de Italiaanse keuken. De salade bestaat uit basilicum, mozzarella, tomaat, olijfolie, peper en zout. De kwaliteit van de verschillende producten is belangrijk om tot het juiste resultaat te komen. Kies voor smaakvolle Italiaanse tomaten, verse basilicum van een plantje, rijke olijfolie uit Spanje, Italië of Frankrijk en kies voor mozzarella die authentiek met de hand gemaakt is. Grof zeezout en versgemalen peper maakt het helemaal af. Salade caprese drukt precies de kleuren uit van de Italiaanse vlag. Basilicum, mozzarella en tomaat zijn belangrijke ingrediënten binnen de Italiaanse keuken. De Italiaanse keuken is gevarieerd en bevat vooral producten uit het seizoen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk verse ingrediënten toe te voegen. De Italiaanse keuken is bekend over de hele wereld en salade-capresezeker de laatste dertig jaar is het Italiaanse eten steeds populairder geworden. Pizza’s en pasta wordt in bijna alle huishoudens gemaakt en is gemakkelijk klaar te maken. Ingrediënten worden in de Italiaanse keuken ten volste benut en de kwaliteit van ingrediënten speelt een belangrijke rol.

Voedingswaarde per 100 gram

  • 145 kcal
  • 4 gram vet
  • 22 koolhydraten
  • 5 gram eiwitten

De kaas en olijfolie maakt dit gerecht rijk aan koolhydraten en eiwitten. Wil je op de gezonde tour? Dan kun je het best meer tomaat toevoegen om de kaas en olijfolie deels te vervangen.

Salade caprese bereiden

Salade caprese is een gerecht dat iedereen kan maken. Het is bijna onmogelijk om iets verkeerd te doen, maar voornamelijk het gebruik van de juiste ingrediënten is belangrijk om dit gerecht succesvol te bereiden. Verse basilicum is vrijwel altijd van de juiste kwaliteit en daarbij is het voornamelijk belangrijk dat de bladeren nog mooi groen en knapperig zijn. De kwaliteit van mozzarella is moeilijker te beoordelen en helaas is er in Nederland bijna alleen mozzarella uit de fabriek te koop. Breng eens een bezoekje aan een Italiaanse speciaalzaak of loop binnen bij de kaasboer om te ontdekken of je handgemaakte mozzarella kunt kopen. Tomaten koop je het liefst zo zoet mogelijk. Kijk uit met waterige tomaten die snel zijn opgekweekt.